Sarsak rebutja la invitació del Barça i accepta la del BDS / Sarsak rechaza la invitación del Barça y accepta la del BDS

Sarsak mostra la carta d'invitació a Barcelona rebuda pel grup BDS Catalunya / Sarsak muestra la carta de invitación a Barcelona recibida por el grupo BDS Catalunya

Escrit per BDS Catalunya.

El futbolista palestí Mahmud Sarsak, ha confirmat aquest dilluns que rebutja la invitació per anar al Camp Nou a veure el proper clàssic Barça-Madrid per considerarlo un acte de “normalització”* degut a que el club blaugrana ha convidat en el mateix partit l’exsoldat israelià Gilad Shalit.

“Estic disposat a visitar Barcelona o qualsevol altre club espanyol fora del context d’una invitació compartida amb Gilad Shalit. Si se m’invita, demano que sigui en qualitat d’atleta palestí que ha patit (…) una vaga de fam per la llibertat i la dignitat”, ha declarat en conferència de premsa davant de la seu de la Creu Roja de Gaza, segopns l’agència AFP.

Per contra, el jugador ha comunicat que ha acceptat la invitació que ha rebut del Grup BDS Catalunya per venir a Barcelona a veure el partit de la Champions del 23 d’octubre (Barça-Glasgow Celtic) i a la I Conferència Estatal pel Boicot, les Desinversions i les Sancions a Israel, organitzada a Barcelona els dies 19, 20 i 21 d’Octubre.

La popularitat de Sarsak a Palestina i la posició que ha mantingut davant el Barça ha reavivat el debat en el sí de la societat palestina a l’entorn dels conceptes de boicot versus normalització*. La posisicó de Sarsak ha estat molt celebrada, especialment pel moviment palestí pel boicot a israel, que ha qualificat la posició de Sarsak com un acte heroic i de dignitat.

_________________________

*El Comitè Nacional pel Boicot defineix la normalització en el context palestí i àrab “com la participació en qualsevol projecte, iniciativa o activitat, a Palestina o arreu, que implícita o explícitament busqui juntar persones o institucions palestines (i/o Àrabs) i israelianes, si aquestes no tenen per objectiu denunciar la ocupació israeliana i demés formes d’opressió i discriminació del poble palestí.” 

_______________________________________________________________________________________

El futbolista palestino Mahmud Sarsak, confirmó este lunes que rechaza la invitación para ir al Camp Nou a ver el próximo clásico Barça-Madrid por considerarlo un acto de “normalización” * debido a que el club azulgrana ha invitado en el mismo partido del exsoldado israelí Gilad Shalit.

“Estoy dispuesto a visitar Barcelona o cualquier otro club español fuera del contexto de una invitación compartida con Gilad Shalit. Si se me invita, pido que sea en calidad de atleta palestino que ha sufrido (…) una huelga de hambre por la libertad y la dignidad “, declaró en conferencia de prensa frente a la sede de la Cruz Roja de Gaza, segopns la agencia AFP.

Por el contrario, el jugador ha comunicado que ha aceptado la invitación que ha recibido del Grupo BDS Cataluña para venir a Barcelona a ver el partido de la Champions del 23 de octubre (Barça-Glasgow Celtic) y la I Conferencia Estatal por Boicot, las desinversiones y las Sanciones a Israel, organizada en Barcelona los días 19, 20 y 21 de Octubre.

La popularidad de Sarsak en Palestina y la posición que ha mantenido ante el Barça ha reavivado el debate en el seno de la sociedad palestina en torno a los conceptos de boicot versus normalización *. La posición de Sarsak ha sido muy celebrada, especialmente por el movimiento palestino por el boicot a israel, que ha calificado la posición de Sarsak como un acto heroico y de dignidad.

_________________________

* El Comité Nacional por Boicot define la normalización en el contexto palestino y árabe “como la participación en cualquier proyecto, iniciativa o actividad, en Palestina o en cualquier parte, que implícita o explícitamente busque juntar personas o instituciones palestinas (y / o Árabes) e israelíes , si éstas no tienen por objetivo denunciar la ocupación israelí y demás formas de opresión y discriminación del pueblo palestino. “

 

http://www.bdscatalunya.org/index.php/campanyes/cultural/item/125-sarsak-rebutja-la-invitaci%C3%B3-del-bar%C3%A7a-i-accepta-la-del-grup-bds-catalunya

Anuncios